در طی زایمان چه اتفاقاتی رخ می دهد ؟

در طی زایمان چه اتفاقاتی رخ می دهد ؟

زایمان به سه مرحله تقسیم می شود :

مرحله اول:

مرحله اول برای مادران مختلف متفاوت می باشد. شاید حالت هایی مثل درد در زمان قاعدگی ، کمردرد و پشت درد ، معده درد و سرحال نبودن را تجربه کنید. تمام این ها نشان از آمادگی جنین برای زایمان است.

انقباضات قوی تر می شود در ابتدا هر پنج دقیقه یک بار و بعد هر سی ثانیه.

راه رفتن در این زمان به شما کمک زیادی می کند.

در زمان زایمان انقباضات به حدی شدید می شود که نمی توان در طول آن حرف زد ، احتمالا شما در این زمان در بیمارستان هستید.

گاهی اوقات شما ترشحاتی همراه با خون مشاهده می کنید که کاملا طبیعی است و به عنوان یک نشانه برای زمان زایمان به حساب می آید- مگر که میزان خونریزی خیلی زیاد باشد که باید سریعا به بیمارستان مراجعه فرمایید.

مرحله دوم:

مرحله دوم با گشاد شدن دهانه رحم شروع و با به دنیا آمدن جنین تمام می شود و شما احتمالا تمایل به زور زدن دارید.

در حاملگی اول این مرحله حدود یک ساعت طول می کشد ، ولی در حامیگی دوم و سوم این مرحله زودتر طی می شود.

سر نوزاد نمایان شده و ماما از شما می خواهد که به جای زور زدن نفس های عمیق بکشید. این کار باعث کندتر کردن زایمان می شود . ماما سریعا نوزاد را برای آغوش اول- که بسیار اهمیت دارد- نزد شما می آورد.

مرحله سوم:

مرحله سوم مربوط به خارج کردن جفت از بدن مادر است که برای سلامتی پس از زایمان مادر بسیار اهمیت دارد.

در صورت دلخواه می توانید با تزریق دارو این مرحله را سریعتر پشت سر بگذارید یا می توانید بگذارید زمان طبیعی خود را سپری کند – که حدودا یک ساعت طول می کشد.

در انتها ماما با فشردن دستش روی شکم شما نزدیک ناف از خروج کامل جفت مطمئن می شود. خروج ناقص جفت از بدن باعث خونریزی های شدید پش از زایمان می شود. ممکن است پس از زایمان مقداری درد احساس کنید ، که به دلیل انقباضاتی ست که طی زایمان اتفاق افتاده است. حتی امکان دارد میزان این دردها در هنگام شیردهی بیشتر شود ( چون بدن درهنگام شیردهی تولید هورمون اکسی توسین می کند که این هورمون همان هورمونی ست که در زمان زایمان باعث انقباضات می شود.)